Friday, April 27, 2012

x + 0 = ?

BERAPA? 

yeahhhh!, ape2 pun, assalamualaikum aku ucapkan kepada semua.
okay,kali ni nak align center plak. 
saje je test. nak tengok which one is more better.asyik align left je.

baiklah, bukan itu yang aku ingin ceritakankan.
berbalik kepada tajuk ini, ia merupakan satu persoalan.
semua tahu kan itu adalah soalan.
soalan matematik lagi kalau dah detail kan.

cerita sebenar dye camni,
tadi aku menonton TV. cerita Teksi Tunai.
'cerita' lah sangat.
actually, ini adalah game show.asal nye dr cash cab.
tapi, malaysia buat teksi tunai.yang dihoskan oleh Bob Lokman.
tak kesah lah. bukan itu yang nak dibincangkan.

so,nak dijadikan cerita,
ade lah dua orang minah ni masuk.
pastu,bob terangkan r pasal cara nak main game ni sume.
perghhh,memang memekak r dua orang ni.
menyirap je aku. rasa nak tukar channel pun ade.
lebih2 lagi, astro tengah bg free semua channel tuk 10 hari ni.
tapi,takpe aku teruskan tengok channel ni.
*nak cite kat blog lettew

soalan 1st
"apakah perkataan yang berlawan dengan 'sunyi'?"
pastu sorang ni jawablah, "bising lah kan.hahaha"
Bob pun cakap lah, "haha.memang kena jawapannye dengan korang sekarang ni"
lebih kurang camtu r ayat bob.
aku nak tergelak je time tu. AMEK KAU!

kemudian,ade satu soalan ni.
seperti tajuk entry ini.
x + 0 = ?
ceq habaq kat hangpa semua lah.
punyelah lama diorang berdua nak jawab soalan ni.
ada sorang ni kate, "jap2.biar saye cek kat kalkulator saya."
perghhh! aku bukan nak kate ape r. nanti, nampak na bongkak ha.
cuma,kalau cek kat kalkulator boleh dapat jawapan ke?
hurm,,,mungkinlaaaa
yang sorang lagi,sibuk2 pertikaikan
"x+0? jadi x0 lah kan.yelah. mane boleh huruf tambah nombor. kalau camtu, jadi x0 lah."
argghhhhh,menyampah aku dengar.
seriously.
'x' tu unknown r. satu nombor yang kite taktaw.
pastu,minah yang nak cek pakai kalkulator tu tadi call lah someone.
then,tanya soalan berkenaan.
orang yang dlm tepon tu pun jawablah "x lah"
tapi kan, aku rase kan, nada dye mesti macam ni,
"x lah. kan?"camne nak cakap ea? alaaa,korang mesti leh bayangkan nye kan?
konpem2 r orng yg kene call tu macam pelik sikit je dengan soalan tu.
hurm,,,

tu jelah aku nak cerita kali ini. 
annoying dowh.haha.memekak je dlm teksi tu.
rileks2 dah r. 
oleh itu,aku mengingatkan diri aku sendiri dengan post ni agar tidak melakukan sesuatu yang boleh buat orang menyampah.insyaAllah
okay, harap2 aku dpt naik teksi tunai tu.haha.
kalau ade lagi lah. sape je yang taknak duit free.
nak2 dapat soalan macam tajuk ni.perghhh,free2 je dpt duit.
hopefully~

No comments: