Monday, April 30, 2012

The Walking Dead

"Previously on AMC's The Walking Dead"

inilah benda yang korang akan dengar tiap2 kali tengok tv series The Walking Dead.
cerita ni ditayangkan di channel 413 Fox Movie Premium / 433 Fox Movie Premium HD
actually,cerita ni dah habis lame dah. takdelah lame mane. 2012 jugak lah
tapi, aku baru tengok. sebab dye dah kluar season 2.
so,aku decide nak tengok season 1 dulu. baru faham jalan cerita.
tapi, dalam astro ni, dye asyik ulang tayang season 2 je.

 hot and handsome actors


cerita ni, aku dah tahu lama dah. abang sedare aku lah yang selalu tengok cerita ni.
tapi,aku tak layan sangat. sebab dye dah jauh dah. tyme tu, season 1 pun aku xtengok lagi.
so, time lepak2 ngan member2 dye, cite pasal ni sume,aku dengar jelah. 
dengar punye dengar, macam best r plak. :)

kebetulan dalam laptop abang aku ade season 1 punye.
so, aku tengok lah kat laptop abang aku.
dalam masa yang sama, aku download season 2 punya.
sebab abang aku ade season 1 sahaja.
so, i kill  two birds with one stone

dan dalam bulan april ni aku baru layan.haha
ade lah dalam 3 minggu kot aku tengok.ke 2 minggu tah.
sampai lah hari ni. padahal, semalam je boleh habis.
tapi, i nak tidur awal.
cite ni sumpah best kalau layan malam2.
syiiiooook wooohhh

kepada yang tak tahu,ni adalah cerita zombi.
dan zombi dalam cerita ni dipanggil walkers
antara actors dalam cerita ini ialah:


  • Andrew Lincoln (Rick)
  • Jon Bernthal (Shane)
  • Sarah Wayne Callies (Lori)
  • Laurie Holden (Andrea)
  • Jeffrey DeMunn (Dale)
  • Steven Yeun (Glenn)
dan ramai lagi lah. ni pelakon utama lah
biar aku cite sikit lah apa yang best.
tapi aku cadangkan, korang tengok dulu lah. g download cite ni dulu.
sebab takut nanti bile korang dah bace ape yang aku cerita ni, dah xsyok sangat bile nak tengok cite ni.
bile ade suspen,baru best tengok! 
so,download skank. dah habis tengok,baru bace bawah ni.haha

SEASON 1
mula2 je dah gempak dah. xde r gempak mane.but nicee r.aku suka gila.
rick ni polis.satu hari,dye kene tembak.so rakan dye,shane, hantar lah rick ni pergi hospital.
rick ni pun koma. nak dijadikan cerita, rick ni penah sekali tersedar.tapi, macam blur2 sikit lah.
ape yang dia perasan, shane datang melawat dye dan bagi sejambak bunga pada dia.
pastu,koma balik.
then, rick ni sedar lagi sekali.kali ni, baru dye betul2 sedar.
so, dye tengok kat bunga tu, korang taw ape jadi pada bunga tu?
jeng jeng jenggggg.hahaha.suspen tak time korang tengah bace ni? haha
kalau korang nak tahu,bunga tu dah layu dah mati dah.
so, nak menunjukkan yang dye dah stay kat hospital tu terlalu lama.
bila dia keluar je dari bilik wad tu, dah tak macam hospital dah. sebab dah diserang zombi sebelum ni.
bila dye keluar dari hospital tu, banyak gila mayat.
memang cuak lah aku ckp kat korang. dengan badan dye tak full recover lagi.
so, dia pun balik rumah.nak cari anak bini.
pastu,banyak lagi lah.
kalau korang nak tahu, bace sinopsis dye. KLIK SINI
kalau nak best lagi, tengok lah cerita dye.
download download! :D
serious best cite ni.
dan season ni ade 6 episod je.

SEASON 2
season ni plak, berkesinambungan dengan season 1. 
so,aku suggest kan kat korang agar tengok season 1 dulu r.
baru taw camne kesah dye.
season 2 ni pun gempak gak! 
terbaik r wa cakap sama lu.
kemalangan ngeri semua.
pergghhhh,ko bayangkan,gate yang ade tajam2 atas tu,
macam pagar ni

kan ade tajam2 atas tu kan?
ade sorang watak ni,Randall, kaki dye tertusuk besi pagar ni.
rick pun suruh lah sorang doktor ni potong kaki dye.
tapi,doktor ni macam xsanggup ke tak sempat ke malas tah.
sebab time tu, walkers dah makin ramai datang ke arah dyorang.
lalu, rick ni buat keputusan dengan sentap teus kaki randall kluar dr besi tu.
perggghhh,perit kot.dah lah ade bentuk besi tu.kalau bentuk dye tirus je xpe lah gak.
cite banyak pun tak guna. korang tengok lah. g download cepat lepas habis bace aku nye blog ni
kalau nak tahu sinopsis, KLIK SINI plak.
ade satu part ni, randall ni ala-ala terlepas dari kurungan rick. dan dye telah menjadi walker.pastu, daryl  bunuh dye. 
bila cek2, xde kesan gigitan walker pun
kehairanan mula timbul.
apabila dye tanye rick pasal bende ni depan orang ramai, rick jawab "we're all infected"
perghhh, terbaek dowh. dah last episod tuk season 2, baru taw yang semua dah dijangkiti.
padahal rick dah tahu time last episod season 1 lagi.
dye xnak bagitahu semua orang sebab dye pikir mungkin lebih baik dye diam sahaja.
gempak gile! korang mesti terkejut bile tengok ni nanti. tapi, kalau aku dah cite ni, xsyok sangat r.hahaha
sebab tu aku dah awal2 cakap tadi, download n tengok cite ni dulu.
dan season ni ade 13 episod.

dan sekarang, aku menunggu bulan oktober 2012. sebab, season 3 akan keluar pada bulan tu.
tak sabar nak tahu sambungan cite ni!
dan sekali lagi, aku syorkan agar korang tengok cite ni. series bestttt!
tak tipu bro!
rating aku bagi cerita ni, 11 per 10.
ha! nampak sangat r gempak kan.
so,itu sahaja dari aku. sekian, assalamualaikum

aku nak kasut ni!

2 comments:

nurul@yuyui said...

assalam...tye ckit..tau x url cite nih?...hmm...sume yg d cri sumenyew trailer je...huhuhu...:)

NaJib the Avenger™ said...

url cite ni xtahulah. tp, nurul boleh download kat torrent.