Friday, March 30, 2012

Disiplin

assalamualaikum semua!
memang lame gile aku tak update blog aku ni. 
taktaw lah kenape.
member2 semua dah bising dah suruh update.
so,aku update blog kali ini sebagai request dari akmal azidzul (aku pakai nama betul kau tau! kau?)

haha.weh, kalau korang nak taw sesuatu,
dia simpan duit dari dia kecikkkkkkkk...sebab tu dia boleh beli cincin yang mahal tuu
haha.aku ketagih gila ayat ni. best weh!haha

okay,kali ni aku nak cerita sikit pasal disiplin.
aritu,aku ade follow ayah aku pergi kerja.
perghhh! jadi buruh beb.
osah ea tu.penat gila.
ko bayangkan simen yg tinggi lebih kurang 3-4 inci.ko kene gerudi.
sebab nak letak tail baru.
arghhh! korang tak buleh bayangkan r.kalau korang bayangkan pun, mesti nampak senang je.
tuhan saja tahu.

actually,aku kene follow bapak aku pergi kerja kat UPNM!
wooooo! market seyh. dah macam bapak ash catasthopehbendetah.
haha. 
kat situ lah aku kerje buruh tu.
okay,back to tajuk.
disiplin kan?
*kau yang tulis,kau yang tak tahu

okay,sambil2 aku kerja tu,
aku tengok2 lah mahasisawa mahasiswi UPNM tu.
perghhh! wa cakap sama lu.
terbaik r disiplin. 
baju kemas je.
kasut berkilat.
tough pun tough.
petang2 semua keluar g main.
wajib kot main petang2 kat sane. 
siap kene berkumpul dulu semua orang kat padang. 
otw pergi padang pun jalan sama2.
memang unite lah!
terbaek.ni cap ea! 

yang paling aku suka disiplin diorang,
bila time nak pergi kelas.
lebih2 lagi apabila jalan beramai2.
dah macam kawad aku tengok.
jalan berdua-dua kalau sikit.
kalau ramai2, jalan bertiga-tiga.
pastu,memanjang r ke belakang.
langkah sama. goyangan tangan pun sama.
tu aku cakap tu.dah macam kawad dah.
rase teringin plak aku nak masuk sane.
merket sikit.haha

habis je kerja, otw nak balik rumah,
ayah aku pun tanye, 
"taknak masuk sini?"
aku pun taktaw nak jawab ape. 
"entah r. jadi askar r nanti"
tu jelah kata2 yang terlintas di bibir aku.

terbaek r disiplin diorang.
harap2 aku akan jadi begitu walaupun tak masuk situ nanti. :D
okay,itu sahaja post aku kali ni.
doakan disiplin aku tiptop. like
kalau pandai mane pun kita, tapi disiplin takde, sampah gak.
apeape pun ingatlah " dia simpan duit dari dia kecikkkkkkkk...sebab tu dia boleh beli cincin yang mahal tuu "
sekian,assalamualaikum

Sunday, March 4, 2012

3 soalan 1 jawapan

assalamualaikum readers!
okay! sudah lama aku tidak update blog ni.
tak tahu lah kenape.
mungkin busy kot.
*tapi dok umah je.keje pun baru je lagi.
hurm,mungkin malas lah.
sebab blog ni bukannye subjek di sekolah.
kalau subjek di sekolah mungkinlah aku akan update blog ni setiap mase!
*aca-aca rajin plak kan.haha

okay! hari ni aku nak jadi ustaz sebentar.
boleh kan?
maklumlah saye ni sekolah agama.
tapi sekarang ni tak tahu lah apa dah jadi kat sekolah tu.
lama tak pergi.
mesti lagi gempak kan?
insyaAllah~

berbalik kepada tajuk di atas.
3 soalan 1 jawapan
mungkin anda semua pernah dengar pasal ni.
i just want to remind of us.
kalau yang tidak pernah dengar, bacelah di bawah ni.
sangat menarik!

         

menarik kan?
simple je jawapan ustaz ni.
kepada sesiapa yang tidak faham, anda boleh tanya saya.
saya akan buatkan anda lebih faham! haha
sekian~