Saturday, February 18, 2012

wayang

wayang?
ape itu wayang?
bila di'google' kan perkataan wayang itu,
korang tahu apa yang muncul?
gambar ini yang muncul


gambar ni la

ish ish ish.
lain pulak yang jumpa.
memang lah ini wayang.
tapi wayang kulit namo ea
*dah mulo dah den nak koba dalam bahaso nogoghi sombilan.
tak faham?
takpolah.
eh,tak ape lah.
biar aku cakap dalam bahasa KL je.
*tangan di dada mata ke atas
bajet bagus je KL

okay! tajuk sudah lari.
mari kita kejar balik sama2
amboi! dah 50 meter dye lari.
cepat cepat cepat
*teringat plak zaman persekolahan time bersukan.amboi! terasa macam atlet lah pulak.haha
moh kita lari tangkap dia

akhirnya,sudah tangkap itu tajuk.
wayang rupanya ye tajuk dia
bila sebut sahaja pasal wayang,
semua akan pikir cinema.
yang menayangkan filem2 yang baru keluar.
biasanya, kita akan menonton wayang bersama-sama rakan kita, family kita.
betul tak?
*betul betul betul (upin ipin)
tetapi,ada juga yang berprinsip untuk tidak masuk ke panggung langsung.
katanya maksiat bagai.
betullah.
aku pun setuju pandangan cendekiawan seperti mereka ni.
tetapi bukan semua yang bersikap begitu.
masing2 yang patut jaga kan.
hurm,entahlah.
bak kata @yanasamsudin,
eh,ingat kat Twitter tadi.sorry.HAHA
"pandai-pandai lah lu hidup sendiri"

baiklah,nak dipendekkan cerita,
dah abis dah entri kali ni.
okay,kita panjangkan sikit.
HAHA
sebenarnya, aku nak bagitau korang yang tahun ni dah banyak filem aku tengok kat panggung wayang
korang cakap je cerita ape.
konpem jawapan dia, aku dah tengok
banyak dowh filem aku dah tengok.
banyak dowh
*tak puas hati nak bagitau korang.
banyak sangat.haha

biar aku list kan ea.

  • Suatu Malam Kubur Berasap
  • Sumpahan Kum Kum
  • Bujang Telajak
  • Hantu Dalam Botol Kicap
  • Man On A Ledge
banyak tak?
kalau 1 filem dah RM10,
5 filem maun RM50
mak datuk ea.
osah membazir kan
tapi,untuk pengetahuan semua,
takde aku nak bayar RM50 de
actually,ada yang aku tengok free.
dua ke tiga filem tah.
ada pulak bayar dengan harga senior.
amboi!tak dapat free time tu,murah sikit pun jadilah
HAHA

untungkan?
jeles ke?
biasalah tu.normal bagi manusia yang ada sikap cemburu.
aku pun tak kesah kalau kau nak cakap apa.
bak kata facebooker zaman sekarang,
#sukahatikoranglanakcakappapepun
HAHA
so,adelah bawah RM20 aku tengok filem ni semua.
nak tengok kat Astro First,lambat pulak keluar.
mahal lagi tuh.

lepas ni nak tengok Adnan Sempit 2 plak.
awek kite berlakon.
tengok taw tengok taw
WAWA nama dia dalam filem tu nanti.
pastu,nak tengok Ghost Rider 2,
Cinta Kura-KuraJangan Pandang-Pandang, 8 Jam.
banyak lagi lah.
terasa dunia ini ana yang punya.haha

tu jelah.bukan nak berlagak sombong taw.
maklumlah ada rezeki dapat tengok free kan.
orang tua pun penah berkata,
"rezeki jangan ditolak,maut jangan dicari"
so,pandai2 lah lu hidup sendiri.
okay,itu sahaja entri kali ini.
kalau ada umur yang panjang,akan ku update lagi blog ini.
Assalamualaikum...

4 comments:

Ash said...

Ap sume cte melayu ne??haha.tp ak da tgk bujang terlajak,lwk gak,mcm bgg johan.haha

NaJib the Avenger™ said...

haha.bukan masalh melayu.nak tengok komedi n seram.baru best.ade r cte omputih aku tngk

seyra . said...

Sebuah yo cito omputih kau. Cmon ah rugby boyz haha. Aku jeles weh serious.

NaJib the Avenger™ said...

haha! sebuah ok r tu.cukup korum! haha jeles? tulah,dulu minx kapel xnak! skank baru nk jeles.HAHA