Saturday, February 18, 2012

wayang

wayang?
ape itu wayang?
bila di'google' kan perkataan wayang itu,
korang tahu apa yang muncul?
gambar ini yang muncul


gambar ni la

ish ish ish.
lain pulak yang jumpa.
memang lah ini wayang.
tapi wayang kulit namo ea
*dah mulo dah den nak koba dalam bahaso nogoghi sombilan.
tak faham?
takpolah.
eh,tak ape lah.
biar aku cakap dalam bahasa KL je.
*tangan di dada mata ke atas
bajet bagus je KL

okay! tajuk sudah lari.
mari kita kejar balik sama2
amboi! dah 50 meter dye lari.
cepat cepat cepat
*teringat plak zaman persekolahan time bersukan.amboi! terasa macam atlet lah pulak.haha
moh kita lari tangkap dia

akhirnya,sudah tangkap itu tajuk.
wayang rupanya ye tajuk dia
bila sebut sahaja pasal wayang,
semua akan pikir cinema.
yang menayangkan filem2 yang baru keluar.
biasanya, kita akan menonton wayang bersama-sama rakan kita, family kita.
betul tak?
*betul betul betul (upin ipin)
tetapi,ada juga yang berprinsip untuk tidak masuk ke panggung langsung.
katanya maksiat bagai.
betullah.
aku pun setuju pandangan cendekiawan seperti mereka ni.
tetapi bukan semua yang bersikap begitu.
masing2 yang patut jaga kan.
hurm,entahlah.
bak kata @yanasamsudin,
eh,ingat kat Twitter tadi.sorry.HAHA
"pandai-pandai lah lu hidup sendiri"

baiklah,nak dipendekkan cerita,
dah abis dah entri kali ni.
okay,kita panjangkan sikit.
HAHA
sebenarnya, aku nak bagitau korang yang tahun ni dah banyak filem aku tengok kat panggung wayang
korang cakap je cerita ape.
konpem jawapan dia, aku dah tengok
banyak dowh filem aku dah tengok.
banyak dowh
*tak puas hati nak bagitau korang.
banyak sangat.haha

biar aku list kan ea.

  • Suatu Malam Kubur Berasap
  • Sumpahan Kum Kum
  • Bujang Telajak
  • Hantu Dalam Botol Kicap
  • Man On A Ledge
banyak tak?
kalau 1 filem dah RM10,
5 filem maun RM50
mak datuk ea.
osah membazir kan
tapi,untuk pengetahuan semua,
takde aku nak bayar RM50 de
actually,ada yang aku tengok free.
dua ke tiga filem tah.
ada pulak bayar dengan harga senior.
amboi!tak dapat free time tu,murah sikit pun jadilah
HAHA

untungkan?
jeles ke?
biasalah tu.normal bagi manusia yang ada sikap cemburu.
aku pun tak kesah kalau kau nak cakap apa.
bak kata facebooker zaman sekarang,
#sukahatikoranglanakcakappapepun
HAHA
so,adelah bawah RM20 aku tengok filem ni semua.
nak tengok kat Astro First,lambat pulak keluar.
mahal lagi tuh.

lepas ni nak tengok Adnan Sempit 2 plak.
awek kite berlakon.
tengok taw tengok taw
WAWA nama dia dalam filem tu nanti.
pastu,nak tengok Ghost Rider 2,
Cinta Kura-KuraJangan Pandang-Pandang, 8 Jam.
banyak lagi lah.
terasa dunia ini ana yang punya.haha

tu jelah.bukan nak berlagak sombong taw.
maklumlah ada rezeki dapat tengok free kan.
orang tua pun penah berkata,
"rezeki jangan ditolak,maut jangan dicari"
so,pandai2 lah lu hidup sendiri.
okay,itu sahaja entri kali ini.
kalau ada umur yang panjang,akan ku update lagi blog ini.
Assalamualaikum...

Friday, February 10, 2012

yana samsudin kecik hati?

okay! seperti yang dijanjikan sebelum ini,
aku ada mengatakan bahawa aku akan update blog ni ASAP.
betul tak?
betul atau tidak?
eh,diam plak,kang ni makan dye.
*okay3.betul betul

baiklah.
kali ni aku nak story pasal bende sedih.
tapi,korang akan berasa best jugak bace.
walaupun cite sedih.
kalau korang nak simpati kat aku, simpati jelah ea.

nak dijadikan cerita,
aku sekarang ni tengah bergiat aktif dalam laman sosial twitter
*wah!macam bergiat aktif dalam koko plak.
semua artis yang aku minat aku layan.
dan insyaAllah diorang layan aku balik

pada tengah malam 9 feb 2012(tuk sesape yang lambat baca benda ni)
ataupun
tadi(bagi sesape yang baca lepas aku post benda ni)
aku bertweet2 dengan sorang artis ni.
aku akui yang dia ni lawa.
name dia Shila Amzah
aku puas lah mention nama dia agar dia retweet
tapi,orang lain yg retweet.
hadoyy!

dah tu,aku test plak artis lain.
sebab macam tak dilayan je tadi.
sodeh ea tu :'(
*wah! member dengan artis je skank ni.

tunggu punya tunggu,
nampak lah Yana Samsudin tngh aktif.
kite tweet lah camni kan,
"kak @YanaSamsudin tngh aktif lah.harap2 dye follow n RT kite :)"
sebijik aku tweet cam gini

lepas beberapa second, dye FOLLOW aku balik.
pergh!!!
itu yang tak menahan tu.
syok gile time tu.
*aku harap korang tak jealous k.
kemudian,aku tweet r yang ni pulak.happy punye pasal kan.
"yeah! kak  follow kitelah. untung jd tq kak.tq so much"

kejap lagi,dia RT kita punya tweet ni.
nak taw dye kate ape?
tengok gambar ni


tengok ni!

nampak tak tu?
dia tanye kite,
dia kate kite minat shila amzah.bukan dia.
kite balas lah kan.
kite kate lah yang kita minat dua2.
"shila amzah is singer and yana samsudin is actor.a good actor"
*tengah nak amik hati balik lah time ni :)
pastu takda apa2 respon.sebab die dah cuci kaki,bace doa and pergi tidor.
actually, kalau korang nak tau,
dia tengah penat.baru habis menembak petang tadi.
korang ape tau.

aku pun,bersedih jelah malam ni.
ye lah.mana tak nya.
yana samsudin macam kecik hati je ngan aku.
rase nak menangis plak skank ni.
UWAAAAA :'''''''''''''''''''''''''(

aku rasa,ini semua silap langkah aku.
aku nya bio aku tertulis yang macam dalam gambar ni.
dalam box merah tu.


silap silap

so,bile yana bace,tu yang dia cakap camtu kot.
takpun, dia saje nak menyakat aku.
okay! kite think positive
mungkin dia nak bermanja-2 dengan aku kot.
yeah! that's the best conclusion.
skank,hatiku tidak resah gelisah lagi. dah OK dah.
sayang YANA SAMSUDIN!
hope,dia tak marah kat aku

skank ni, aku dah tukar dah bio aku kat twitter tu.
aku just tulis,
"nama diberi,najib. suka tweet2 dengan artis2 malaysia :)"
hope takde yang tersinggung lagi

Wednesday, February 8, 2012

lama tak update

assalamualaikum!
pergh! biaq betol.
aku tengok post aku yang sebelum ni,
korang tau tak ape yang aku nampak?
tau tak?
*tak tahu!
tulah korang. tak pernah nak ambil berat terhadap aku.
sedih siot.ni yang rase nak nangis ni.
:'( sapelah yang boleh pujuk
*mengado-ngado lak ai! po bondo sobona ea?
actually,post aku yang sebelum ni bertarikh 19 JAN 2012
tu je.muahahaha

lame betol aku tak update blog ni.
dah dua bulan dah ni.
maun sebulan gamaknye.
aku tengok member-2 aku,sume dah banyak dah post diorang.
aku nak bace pun tak larat.
kepada kawan-2 ku,kalau aku tak sempat bace blog korang,
i'm so sorry.
korang dah semakin active aku tengok
adakah dorongan daripada aku? muahaha
amoy kakyong, seyra sopan, rasa minda uzairash si mulia
name pun sedap-2 je.
ade yang otai,ade yang sopan,ade yang main minda, ade yang mulia tu takleh blah tu.
HAHA

tapi ade satu kawan aku ni.
bajet je dia
dia mention name aku.tapi,kutuk sikit r kan. hadoyy
aishah namo ea
tapi,dye tulis si humaira
agak ea,dia tak faham maksud 'humaira' kot
takpelah.biarlah dye.
asal dia bahagia sudah.

okay,kali ni takyah nak citer pape r kan.
sikit ni je dah r.
lain hari,aku update lagi. ASAP
okay?
*okay my dear
eh,thank u Shila Amzah 4 support me.
sayang awak sangat-2
okaylah,tu je.
hati pun dah senang dah ni
Shila Shila,u make my day again
*blushing
okay,assalamualaikum