Wednesday, January 4, 2012

sekolah

terase pelik pulak hari ni.
mane tak peliknya.
mase nak pergi lunch kat luar tadi...
pergh!!! wa cakap sama lu.
mahal seyhhh.
makan ape je pun. nasi putih,ikan sembilang ngan kuah je.air teh ais
harge die plak tak kene kot.
kalau aku cakap mesti korang tak percaye punye.
nak aku cakap tak?
*cakap yolah
RM 7.30
*omak kau,mahal ea tu
tahu takpe.masalah ea,den lupo pulak nak tanyo "apo yang mahal ea?".
waduh waduh.terbang melayang duit aku ke mesin cashier tu.



alamak!
keluar tajuk pulak.
sebenarnye,aku terase pelik hari ni sebab ade sesuatu yang berlaku.
time nak duduk makan tu, aku nampak budak baru balik dari sekolah
tu je yang pelik nye.
yelah,lupe pulak aku yang hari ni dah start sekolah.
tapi kan,kenape aku tak pergi sekolah ea?
selalunye aku ni bersemangat nak pergi sekolah
kalau cakap perkataan "rajin" kat sekolah yang aku pernah belajar, orang akan fikir tentang aku.
maklumlah kat sekolah aku lah yang paling rajin.
*tangan di dada mata ke atas

rupa-rupanya aku telah berumur 18 tahun kini.
sekali lagi aku terlupa.
tiada lagi zaman persekolahan dalam hidupku ini.
tiada lagi pakaian ,kasut  dan seluar FALCON yang akan ku pakai.
kini hanya tinggal kenangan.
*brand falcon tu takde gambar pulak.haha.nasib baik warna merah jugak

ape-ape pun, kepada adik-2 junior,
jagelah diri kamu masing-2.
dengar cakap cikgu.
jangan ponteng perhimpunan.
jangan ponteng kelas.
jangan selalu pergi klinik.
dan yang paling penting jangan lupa beribadah kepada Allah.
*semua aku buat je ni.ish3.don't be like me okay

No comments: