Thursday, December 22, 2011

UTP

test... test...
test mic one two three...
inilah yang sering kite dengar apabila seseorang itu ingin menggunakan microphone.
sebab mereka ingin adjust BAIK PUNYA...
akan tetapi,bukan  pasal microphone kali ini.
tapi pasal tajuk entry kali ini.
UTP

semua orang tertanye-2 kan ape itu UTP.
*mungkin semua orang dah tau kot.
UTP stands for Universiti Teknologi Petronas.
ia terletak di Tronoh Perak.
actually,aku telah datang sini pada 20/12 untuk menghadiri temuduga untuk kemasukan Januari 2012 yang akan diadakan pada esok hari.
*mak awal ea tu
sesampai sahaja di UTP,aku mendaftarkan diri aku dan aku telah mendapat name tag untuk dipakai.


A43.itulah no keramat aku.harap-2 ia membawa tuah kepada aku.
InsyaAllah
*amiin~
sesudah pendaftaran,aku dikehendaki masuk ke dalam Dewan Canselor.
sebelum tu,aku ingin mengumumkan bahawa aku bersama hamizi mizi sepanjang di UTP.

muke tension je

di Dewan Canselor, semua candidates perlu mendengar taklimat yang diberikan oleh Naib Canselor UTP iaitu Dato' Dr. Zainal Abidin.kalau tak silap aku lah.
*dah macam name kawan bapak aku dah. credit to FUAD
taklimat yang diberikan oleh beliau ialah berkenaan dengan UTP.
antaranya ialah tentang yuran, biasiswa yang ditawarkan, pencapaian UTP dan lain-2

setelah habis taklimat tersebut,ade lagi satu taklimat kalau tak silap.
akan tetapi,aku lupa taklimat ape yang diberikan.
*abaikan
kemudian, semua candidates group A n B dikehendaki pergi ke tempat interview.
seperti yang anda dapat lihat pada name tag aku, aku merupakan group A.
jadi,akulah yang dikehendaki pergi ke tempat interview.
kami dikehendaki pergi ke Blok B dengan menaiki bas UTP.
perkhidmatan ini akan memudahkan candidates untuk bergerak dengan pantas.

sesampai di Blok B,kami dimasukkan ke dalam satu bilik.
ketika dalam bilik ini, kami dikehendaki duduk dalam kumpulan.
aku pun duduklah dekat kumpulan yang ke-23
ade 5 orang setiap kumpulan.
antara kumpulan aku ialah hamizi mizi,syimir,addeen & sukiman.
dua orang SBPIJ, dua orang MCKK & seorang MRSM mane tah.
ketika dalam kumpulan,kami diberikan satu task yang perlu diselesaikan sendiri-2.
tajuknye ialah... urm, camne nak cakap ea?
*cakap yo
okay, remaja sekarang banyak terlibat dengan jenayah.
so,government had decided to do 1 programme selama setahun bagi school leavers.
tujuan ea adalah untuk melahirkan masyarakat yang berguna.
jadi,setiap orang perlu membentangkan kepada orang yang interview tentang cadangan masing-2.
cadangan tersebut adalah berkenaan dengan program tersebut.
lebih kurang camtu lah.

kemudian, kami perlu masuk ke dalam satu bilik iaitu bilik menunggu.
aku perlu menunggu turn aku di bilik itu.
di sinilah merupakan saat-2 yang genting bagi aku.
jantung mula berdegup dengan kencang.
LUBB DUBB LUBB DUBB LUBB DUBB LUBB DUBB
turn aku ialah yang ketiga daripada lima.

MAIN POINT
mule-2 interview secara individual, kemudian barulah secara berkumpulan.
nak diceritakan, ketika interview secara individual...
aku perlu mengenalkan diri aku dan perlu membentangkan cadangan aku kepada interviewer
aku cakap jelah ape yang aku tahu dan ape yang aku faham.
CUAK KOT TIME NI

*berkumpulan camne pulak?
soba la ha.tak menyompek-nyompek
time kumpulan pulak,setiap orang perlu membentangkan idea masing-2 kepada ahli kumpulan.
kami pun bentangkanlah.
akhir sekali,seorang daripada kami perlu meng'conclude'kan idea semua orang dan memberitahu kepada interviewer cadangan mane yang terbaik.
lalu, syimir pun mengkonklusikan cadangan semua orang dan mengatakan semua cadangan adalah bernas.
kemudian,tamat sudah sesi temuduga.

selepas itu,aku pergi makan di depan masjid yang telah disediakan oleh pihak UTP.
setelah makan,aku pergi solat jama' takdim di masjid UTP.
lawa woo mosojid ea.
macam batu

lawa x?

setelah solat,aku lepak-2 di masjid ini.sejuk kot.
ada air-conditioner


handsome kan?

selepas itu,aku dikehendaki untuk pulang ke Dewan Canselor untuk mendengar taklimat tentang program yang ditawarkan di UTP.
tapi malangnya,aku terlepas tentang bidang aku iaitu CHEMICAL ENGINEERING.
sesudah itu,aku pun pulang ke kampungku di Slim River,Perak.
okay.ini sahaja entri pada kali ini.panjang kot.bhahaha

p/s : kalau ada yang x faham boleh tanya.jangan lupe komen ea.

No comments: