Sunday, December 25, 2011

AKU DAN DIA

di pagi mulia ini,
ku susun sepuluh jari,
ku kini telah kembali,
pada u all yang menanti~
*menyanyi plak dia

Alhamdulillah,bertemu lagi kite dalam GoBlog ini.
okay,kali ini aku nak bercerita tentang "AKU DAN DIA".
mesti korang x sabar-2 kan nak dengar?
betul x?
*memey r
cite dye korang boleh pergi dan bace kat sini
PERINGATAN! jangan tekan right click. just tekan ctrl n left click dalam masa yang sama.
amacam cite dye? okay? best x? sweet x? bhahahahaha
romantik kan aku *weee BANGGA
jangan puji lebih-2 ea.
x mengharap pun.

sebenarnye,aku nak cite pasal pengalaman aku bersama kawan-2 aku pergi ke Jusco.
okay,hari dan tarikh tidak akan diberitahu kerana dikhuatiri anda semua akan menganggap itu tarikh sial.
jadi,untuk mengelakkan khufarat khurafat, i have to do this.
*xdelah sial mane pun aritu.

CITO LAH COPEK
okay, aku dengan kawan-2 aku telah plan untuk keluar bersama-2 ke Mid Valley pada hari yang tidak dapat dinyatakan.
mereka ialah amal, adib, john, roy, asyiq, zainul arep.
*ghaso ea tu jelah kot
pada hari yang dinanti-nanti, aku telah bersiap di awal pagi
YEAH!!! bersemangat.
pukul 7.30 aku dah mandi. tapi ade orang kate kat aku "busuk wh" pada waktu tengah hari.
padahal die takde pon depan mata aku.
mandi awal pun salah :-)
siap punya siap punya siap,
i got one message from amal yang mengatakan die tak dapat nak join.
perghhh x kesah lagi tuh. baru hilang sorang ahli rombongan.
siap punya siap punya siap lagi,
i got one message from adib yang mengatakan die mungkin datang lambat sikit.
alasan die sebab die tak nak tengok wayang.
*mungkin prinsip hidup die camtu kot.MUNGKIN! hahaa
tapi ade je kawan aku yang prinsip die camtu. tapi dah dihapuskan pada hari yang sama.
sebab awek die ajak tengok wayang. cair punya pasal lah kan.hahaha
x perlu lah dinyatakan siapa kan. kalau nak tahu,tanye aku
kite slow talk.

berbalik kepada cerita asal.,
aku pun dah macam malas dah nak pergi.
then aku kol roy plak nak tanye dye ade kat mane.
die pun berkate yang die OTW datang seremban.
die pun ade kate yang dye ingin tanye t-yop yang t-yop follow x g mid
kalau t-yop pergi mid,die pergi.tp, kalau tak....
*dapat agakkan?
die kate mungkin pergi jusco seremban 2 je kot.
perghhh sorang lagi buat perangai.

last-2 tinggal aku dengan john je lah.
pastu,aku berconversation dengan roy

aku : roy,cancel r Mid. kite pergi Jusco jelah.
roy : ha! apsal plak?
aku : ye r. budak sume cam taknak pergi je. amal tak pergi. adib mungkin datang lambat sikit. kau ngade-2    plak.aduyai
roy : ha! kalau macam tu, Jusco jelah.
aku : k,assalamualaikum

tut...tut...tut...
pergh!dah tak reti nak jawab salam dah.haha
pastu,disebabkan aku tak save nombor BARU john,
*no banyak2 lagi.kan dah menyusahkan orang
aku suruh r t-yop mesej john cakap cancel g mid.
pastu t-yop kate ok.
aku pun dah r.lega lah rasanya,
aku pun mesej adib cakap cancel g mid. bende yang same aku cite sepertimana aku menceritakan kepada roy.cuma yang bezanya,die balas salam aku sebelum letak.haha.
*thumbs up
die pun setuju lah.yelah.nak buat macam mane kan.

after that, aku online lah kejap. pastu nampak asyiq online sekali.
aku pun bagitahu die yang cancel pergi Mid.
yang panasnye, die kate "ha! baguslah. nasib baik korang tak pergi. sebab aku ade kat kampung ni.haha"
perghhhh! time ni dah panas gile dah... @#$*%
semua kerja nak mengencing je.

pastu text pulak dengan zainul arep.
tapi,takdak respon.
mesej stylo pulak.sebab aritu ajak die pergi mid, die kate jauh sangat.
pastu die reply n die kate "pergi esok r. hari ini aku ade kenduri.".
urm,tak leh nak wat apa lah.
budak-2 ni dah ade yang turun hari ni dah.
so, lain kali jelah aku keluar dengan stylo n zainul arep

yang BEST nye adalah part ni...
hahaha
tengah lepak-2 kat rumah sementara nak tunggu roy sampai,
tengoklah tv kan.
jap lagi,ade dapat kol daripada john.
die tanye r aku kat mane.
cek habaq la cek ada kat rumah.
dia pun tak percaya.
cek habaq lagi sekali yang cek kat rumah.
ceq tanya dia, "awat? hang kat mana ni?"
dia pun habaq mai yang dia ada kat MID VALLEY
cek pun apa lagi. terketaq lah.haha
pastu,cek habaq kat die yang kami semua dah cancel pi mid.
cek tanya lah dia, t-yop tak habaq kat hang ka?
dia pun kata, "tak do pun"
"owh,yeke.aku tak save no kau.tu yang aku suruh t-yop tu.sebab kau kan pergi rumah die semalam.sori r weh.abistu camne ni?"aku berkata
"hmmm,takpe r.aku lepak sini jelah kot."
"owh,k3.sori taw.assalamualaikum"
"k,waalaikumussalam"

perghhhh!kalau korang yang kene macam john ni,ape perasaan korang?
haha.PANAS dak?
nasib baik die seorang yang penyabar. *tangan di dada, mata ke atas

pada pukul 12 lebih,baru aku gerak.
sebab roy yang dari SERTING tu dah sampai.haha.
die marah r kan.umah dekat datang lambat.
*memey r.rumah dekat,datang lambat r kan
lalu,kami bertemu di terminal 1 untuk menunggu john yang berpakaian ala-2 KL kerana die dah bosan kat mid n die otw balik untuk jalan-2 dengan kitorang.
*sodih ea tu

then,kitorang pun bertolak ke Jusco.
kitorang pun jalan-2 lah kat situ sambil tengok wayang,main snooker, pergi arcade etc
bukti? urm,jap...


tembak,tembak,tembak


muke kerek je roy


macam budak-2


macam boleh menang.HAHA


THE WINNER

okay,tu jelah entri kali ini.panjang kot.
tahniah ea kat korang yang dapat bace post ni sampai habis.
sori panjang.idea tengah mencurah-2


p/s : Akmal Azidzul, boleh challenge? haha

No comments: