Tuesday, March 15, 2011

Hari Bersama Penulis

TADAAAAA!!!
keju ke?(terkejut ke?)
dah lame kan x dengar cerite daripada GoBlog.
al-maklumlah,owner this blog nak SPM tahun ni.
so,bz sangatlah.sampai xde mase nak update blog ni.
kali ni pun sebab dipaksa oleh alif a.k.a ROY
heboh bona.

kali ni aku nak menceritakan detik2 aku bersama-sama kawan2ku dan bersama penulis.
"Hari Bersama Penulis"
kisahnye bermula di seremban.

pada pukul 9.30 pagi.
aku,stylo,tyop,sipon dan john ondaway g PSS kat seremban
*budak2 rajin.biase r tu.cewah!!!
setelah sampai di sana,
kami amat terkejut.
*keju ke?
sebab pada hari tersebut(isnin) PSS tutup.
perghhh!!!sakit hati dowh.
xtaw plak PSS tutup hari isnin.
sebab selalu datang bukak je.
*selalu ke datang?hehe
hmmm....kitorang pun dah xtaw nak buat ape.
kitorang pon lepak2 lah kat situ.
borak punye borak punye borak,
adelah seorang wanita ni tegur kitorang.
ingatkan mak cik mane td.
kitorang pon layan lah.
berikut adalah perbualan tersebut.

wanita :kamu sume skolah mane ni?pernah nampak buku ni x?
kami : pernah.
wanita."guna buku ni x kat sekolah?"
kami : tak
wanita : nape tak gune buku ni kat sekolah.this is me.(sambil menunjukkan namanye di muka depan buku tersebut)".habistu,kamu gune ape kat skolah?
aku : handout.
stylo : owh! this is u?
wanita : yes,this is me

kitorang semua terketaq di situ dan membaca namanya."angeline vijayarajoo"

kami : owh!
wanita : u all skolah mane?
stylo : sains seremban
sipon : dye saser(sambil tunjuk kat stylo).kami skolah integrasi jempol
wanita : owh!sape cikgu kamu?
sipon : miss tan
tyop : sir khairul nizam said
wanita : urm...x kenal sangat
aku : mdm wahidah any
wanita : owh,itu saya kenal.(mengangguk)

kitorang pun senyum2 kat situ.
pastu kitorang blah dari situ.
selepas itu,kitorang dah xtaw nak watpe?
puas berpikir nak blaja katne.
lastly blaja kat food court seremban parade.
yang x bestnye,aku nak buat keje pon x boleh.
sebab xde buku rujukan.
arghhhhhh!!!

p/s:oleh itu,plan lah sebelum melakukan sesuatu dengan betul terlebih dahulu.

2 comments:

seyra . said...

HAHAHAHAengatkan kitorg je malu PSS tutup hari Isnin. Rupenya ada golongan lain. Muahahaha

NaJib ChroNicz™ said...

beragak sikit.
kitorang memang nak jumpe penulis 2 r.
haha