Friday, December 30, 2011

Wira Wirawati Negara

see the title!
okay. everyone knows. when I said about the title, u all will think about?
PLKN!!! (shout)
yes,thats right

haha.sebenarnye, entri kali ini aku tujukan khas buat kawan-2 ku yang bakal menjalani Program Latihan Khidmat Negara di tempat-2 yang telah ditetapkan.
entri ini khas untuk Akmal, Ali, Stylo, Hasiff, Syed Amir, Adib dan ramai lagi.
haha.mesti korang suke kan. aku tahu tu.

yelah,manelah tak suke.dapat jadi orang yang paling bertuah di negara Malaysia tercinta ni.
demi memperjuangkan maruah bangsa dan negare.
GEMPAK TUUUU...

aku yakinlah,korang akan lebih bersikap patriotik apabila telah masuk kem yang BEST ni
tetapi,malangnye aku tak se'special' korang.
aku tak dapat pun tawaran untuk masuk kem ni.
sodeh lak ai...

korang masuk sini dapat belajar SIVIK & KEWARGANEGARAAN
favourite subjek kat sekolah kot.perghhh... syok ea tu
pastu, ade LATIHAN ape tah bagai.
konpem tough punye lah.
ade lagi tu.dapat KAWAD tiap-2 hari.
boleh mengimbas kenangan-2 di sekolah dahulu kala
furthermore, korang ade dapat ELAUN bagai. duit tuuu.
macam-2 boleh beli. nak beli IPHONE 4s pun lepas. 
*teringin seyh enset tu.
osah banyak ea kebaikan Kem ni. 

kepada kawan-2 ku yang taknak masuk kem ni,
aku harap korang mintak lah kat kementerian agar tukar dengan name aku. aku nak pergi sangat
PLEASE!!! nak pergi nak pergi nak pergi *tangan di dada mata ke atas

korang tengok gambar ni


ha!hangpa tengok.osah best ea tu.
bersemagat masing-2 HAHA
tapi, aku tetap bersedih sebab tak dapat join.
huwarghhhh....
:'(

Sunday, December 25, 2011

AKU DAN DIA

di pagi mulia ini,
ku susun sepuluh jari,
ku kini telah kembali,
pada u all yang menanti~
*menyanyi plak dia

Alhamdulillah,bertemu lagi kite dalam GoBlog ini.
okay,kali ini aku nak bercerita tentang "AKU DAN DIA".
mesti korang x sabar-2 kan nak dengar?
betul x?
*memey r
cite dye korang boleh pergi dan bace kat sini
PERINGATAN! jangan tekan right click. just tekan ctrl n left click dalam masa yang sama.
amacam cite dye? okay? best x? sweet x? bhahahahaha
romantik kan aku *weee BANGGA
jangan puji lebih-2 ea.
x mengharap pun.

sebenarnye,aku nak cite pasal pengalaman aku bersama kawan-2 aku pergi ke Jusco.
okay,hari dan tarikh tidak akan diberitahu kerana dikhuatiri anda semua akan menganggap itu tarikh sial.
jadi,untuk mengelakkan khufarat khurafat, i have to do this.
*xdelah sial mane pun aritu.

CITO LAH COPEK
okay, aku dengan kawan-2 aku telah plan untuk keluar bersama-2 ke Mid Valley pada hari yang tidak dapat dinyatakan.
mereka ialah amal, adib, john, roy, asyiq, zainul arep.
*ghaso ea tu jelah kot
pada hari yang dinanti-nanti, aku telah bersiap di awal pagi
YEAH!!! bersemangat.
pukul 7.30 aku dah mandi. tapi ade orang kate kat aku "busuk wh" pada waktu tengah hari.
padahal die takde pon depan mata aku.
mandi awal pun salah :-)
siap punya siap punya siap,
i got one message from amal yang mengatakan die tak dapat nak join.
perghhh x kesah lagi tuh. baru hilang sorang ahli rombongan.
siap punya siap punya siap lagi,
i got one message from adib yang mengatakan die mungkin datang lambat sikit.
alasan die sebab die tak nak tengok wayang.
*mungkin prinsip hidup die camtu kot.MUNGKIN! hahaa
tapi ade je kawan aku yang prinsip die camtu. tapi dah dihapuskan pada hari yang sama.
sebab awek die ajak tengok wayang. cair punya pasal lah kan.hahaha
x perlu lah dinyatakan siapa kan. kalau nak tahu,tanye aku
kite slow talk.

berbalik kepada cerita asal.,
aku pun dah macam malas dah nak pergi.
then aku kol roy plak nak tanye dye ade kat mane.
die pun berkate yang die OTW datang seremban.
die pun ade kate yang dye ingin tanye t-yop yang t-yop follow x g mid
kalau t-yop pergi mid,die pergi.tp, kalau tak....
*dapat agakkan?
die kate mungkin pergi jusco seremban 2 je kot.
perghhh sorang lagi buat perangai.

last-2 tinggal aku dengan john je lah.
pastu,aku berconversation dengan roy

aku : roy,cancel r Mid. kite pergi Jusco jelah.
roy : ha! apsal plak?
aku : ye r. budak sume cam taknak pergi je. amal tak pergi. adib mungkin datang lambat sikit. kau ngade-2    plak.aduyai
roy : ha! kalau macam tu, Jusco jelah.
aku : k,assalamualaikum

tut...tut...tut...
pergh!dah tak reti nak jawab salam dah.haha
pastu,disebabkan aku tak save nombor BARU john,
*no banyak2 lagi.kan dah menyusahkan orang
aku suruh r t-yop mesej john cakap cancel g mid.
pastu t-yop kate ok.
aku pun dah r.lega lah rasanya,
aku pun mesej adib cakap cancel g mid. bende yang same aku cite sepertimana aku menceritakan kepada roy.cuma yang bezanya,die balas salam aku sebelum letak.haha.
*thumbs up
die pun setuju lah.yelah.nak buat macam mane kan.

after that, aku online lah kejap. pastu nampak asyiq online sekali.
aku pun bagitahu die yang cancel pergi Mid.
yang panasnye, die kate "ha! baguslah. nasib baik korang tak pergi. sebab aku ade kat kampung ni.haha"
perghhhh! time ni dah panas gile dah... @#$*%
semua kerja nak mengencing je.

pastu text pulak dengan zainul arep.
tapi,takdak respon.
mesej stylo pulak.sebab aritu ajak die pergi mid, die kate jauh sangat.
pastu die reply n die kate "pergi esok r. hari ini aku ade kenduri.".
urm,tak leh nak wat apa lah.
budak-2 ni dah ade yang turun hari ni dah.
so, lain kali jelah aku keluar dengan stylo n zainul arep

yang BEST nye adalah part ni...
hahaha
tengah lepak-2 kat rumah sementara nak tunggu roy sampai,
tengoklah tv kan.
jap lagi,ade dapat kol daripada john.
die tanye r aku kat mane.
cek habaq la cek ada kat rumah.
dia pun tak percaya.
cek habaq lagi sekali yang cek kat rumah.
ceq tanya dia, "awat? hang kat mana ni?"
dia pun habaq mai yang dia ada kat MID VALLEY
cek pun apa lagi. terketaq lah.haha
pastu,cek habaq kat die yang kami semua dah cancel pi mid.
cek tanya lah dia, t-yop tak habaq kat hang ka?
dia pun kata, "tak do pun"
"owh,yeke.aku tak save no kau.tu yang aku suruh t-yop tu.sebab kau kan pergi rumah die semalam.sori r weh.abistu camne ni?"aku berkata
"hmmm,takpe r.aku lepak sini jelah kot."
"owh,k3.sori taw.assalamualaikum"
"k,waalaikumussalam"

perghhhh!kalau korang yang kene macam john ni,ape perasaan korang?
haha.PANAS dak?
nasib baik die seorang yang penyabar. *tangan di dada, mata ke atas

pada pukul 12 lebih,baru aku gerak.
sebab roy yang dari SERTING tu dah sampai.haha.
die marah r kan.umah dekat datang lambat.
*memey r.rumah dekat,datang lambat r kan
lalu,kami bertemu di terminal 1 untuk menunggu john yang berpakaian ala-2 KL kerana die dah bosan kat mid n die otw balik untuk jalan-2 dengan kitorang.
*sodih ea tu

then,kitorang pun bertolak ke Jusco.
kitorang pun jalan-2 lah kat situ sambil tengok wayang,main snooker, pergi arcade etc
bukti? urm,jap...


tembak,tembak,tembak


muke kerek je roy


macam budak-2


macam boleh menang.HAHA


THE WINNER

okay,tu jelah entri kali ini.panjang kot.
tahniah ea kat korang yang dapat bace post ni sampai habis.
sori panjang.idea tengah mencurah-2


p/s : Akmal Azidzul, boleh challenge? haha

Thursday, December 22, 2011

UTP

test... test...
test mic one two three...
inilah yang sering kite dengar apabila seseorang itu ingin menggunakan microphone.
sebab mereka ingin adjust BAIK PUNYA...
akan tetapi,bukan  pasal microphone kali ini.
tapi pasal tajuk entry kali ini.
UTP

semua orang tertanye-2 kan ape itu UTP.
*mungkin semua orang dah tau kot.
UTP stands for Universiti Teknologi Petronas.
ia terletak di Tronoh Perak.
actually,aku telah datang sini pada 20/12 untuk menghadiri temuduga untuk kemasukan Januari 2012 yang akan diadakan pada esok hari.
*mak awal ea tu
sesampai sahaja di UTP,aku mendaftarkan diri aku dan aku telah mendapat name tag untuk dipakai.


A43.itulah no keramat aku.harap-2 ia membawa tuah kepada aku.
InsyaAllah
*amiin~
sesudah pendaftaran,aku dikehendaki masuk ke dalam Dewan Canselor.
sebelum tu,aku ingin mengumumkan bahawa aku bersama hamizi mizi sepanjang di UTP.

muke tension je

di Dewan Canselor, semua candidates perlu mendengar taklimat yang diberikan oleh Naib Canselor UTP iaitu Dato' Dr. Zainal Abidin.kalau tak silap aku lah.
*dah macam name kawan bapak aku dah. credit to FUAD
taklimat yang diberikan oleh beliau ialah berkenaan dengan UTP.
antaranya ialah tentang yuran, biasiswa yang ditawarkan, pencapaian UTP dan lain-2

setelah habis taklimat tersebut,ade lagi satu taklimat kalau tak silap.
akan tetapi,aku lupa taklimat ape yang diberikan.
*abaikan
kemudian, semua candidates group A n B dikehendaki pergi ke tempat interview.
seperti yang anda dapat lihat pada name tag aku, aku merupakan group A.
jadi,akulah yang dikehendaki pergi ke tempat interview.
kami dikehendaki pergi ke Blok B dengan menaiki bas UTP.
perkhidmatan ini akan memudahkan candidates untuk bergerak dengan pantas.

sesampai di Blok B,kami dimasukkan ke dalam satu bilik.
ketika dalam bilik ini, kami dikehendaki duduk dalam kumpulan.
aku pun duduklah dekat kumpulan yang ke-23
ade 5 orang setiap kumpulan.
antara kumpulan aku ialah hamizi mizi,syimir,addeen & sukiman.
dua orang SBPIJ, dua orang MCKK & seorang MRSM mane tah.
ketika dalam kumpulan,kami diberikan satu task yang perlu diselesaikan sendiri-2.
tajuknye ialah... urm, camne nak cakap ea?
*cakap yo
okay, remaja sekarang banyak terlibat dengan jenayah.
so,government had decided to do 1 programme selama setahun bagi school leavers.
tujuan ea adalah untuk melahirkan masyarakat yang berguna.
jadi,setiap orang perlu membentangkan kepada orang yang interview tentang cadangan masing-2.
cadangan tersebut adalah berkenaan dengan program tersebut.
lebih kurang camtu lah.

kemudian, kami perlu masuk ke dalam satu bilik iaitu bilik menunggu.
aku perlu menunggu turn aku di bilik itu.
di sinilah merupakan saat-2 yang genting bagi aku.
jantung mula berdegup dengan kencang.
LUBB DUBB LUBB DUBB LUBB DUBB LUBB DUBB
turn aku ialah yang ketiga daripada lima.

MAIN POINT
mule-2 interview secara individual, kemudian barulah secara berkumpulan.
nak diceritakan, ketika interview secara individual...
aku perlu mengenalkan diri aku dan perlu membentangkan cadangan aku kepada interviewer
aku cakap jelah ape yang aku tahu dan ape yang aku faham.
CUAK KOT TIME NI

*berkumpulan camne pulak?
soba la ha.tak menyompek-nyompek
time kumpulan pulak,setiap orang perlu membentangkan idea masing-2 kepada ahli kumpulan.
kami pun bentangkanlah.
akhir sekali,seorang daripada kami perlu meng'conclude'kan idea semua orang dan memberitahu kepada interviewer cadangan mane yang terbaik.
lalu, syimir pun mengkonklusikan cadangan semua orang dan mengatakan semua cadangan adalah bernas.
kemudian,tamat sudah sesi temuduga.

selepas itu,aku pergi makan di depan masjid yang telah disediakan oleh pihak UTP.
setelah makan,aku pergi solat jama' takdim di masjid UTP.
lawa woo mosojid ea.
macam batu

lawa x?

setelah solat,aku lepak-2 di masjid ini.sejuk kot.
ada air-conditioner


handsome kan?

selepas itu,aku dikehendaki untuk pulang ke Dewan Canselor untuk mendengar taklimat tentang program yang ditawarkan di UTP.
tapi malangnya,aku terlepas tentang bidang aku iaitu CHEMICAL ENGINEERING.
sesudah itu,aku pun pulang ke kampungku di Slim River,Perak.
okay.ini sahaja entri pada kali ini.panjang kot.bhahaha

p/s : kalau ada yang x faham boleh tanya.jangan lupe komen ea.

Thursday, December 15, 2011

13-12-11


CANTIK kan tarikh ni.
macam sape ea? urm...
macam U lah

Act,ni tarikh keramat
*tarikh keramat?
yes!tarikh keramat habis SPM
pukul 4.30 p.m 13-12-11 telah membuktikan bahawa aku adalah bekas pelajar
bekas pelajar SEKOLAH BERASRAMA PENUH INTEGRASI JEMPOL
*SBP tu...BANGGA(x bangga mane pun sebenarnye)
tapi,sape yang x bangga dengan sekolah sendiri.
betul x? betul x? betul x?


paper terakhir yang aku ambil ialah subjek Pendidikan Al-Quran dan Al-Sunnah
*budak agame rupenye(bukan nak bangge ea)
x percaya? ni gambar ea...



Dah percaya belom?
*ek ele,gambar paper je watpe.boleh je letak gambar paper bahasa melayu.pastu cakap itu paper last
dah tu nak letak gambar apa? lantak hangpa lah nak percaya atau tidak
tapi btol gak tu.
WHATEVER!!!
yang penting,aku cakap bende yang benar.
bak kata yasin senario: tiada yang benar melainkan yang benar


habis je paper ni,aku dengan kawan2 aku bergambar beramai-ramai atas pentas Dewan Hamka.
Then, bergambar sampai lah aku balik dorm aku







Batch ZEALOUS 07-11





bersama Ustazah Hasiah.rindu ustazah!!!





kat kelas with Akmal n Hasiib





OTW balik dorm with Akmal n Hasiff
*ignore selipar aku.FYI,kasut aku kene buang :(





sampai dorm makan ayam BBQ with Asyiq,Arep n Amirul


jadi,tarikh ni bermakna sangat bagi aku.
aku amat menghargainya
*sob sob... sodih lak ai


:'(
.
.
.
.
.
.
.
.
.


menitik-nitik air mato den.sebak di dada hanya Allah sahaja yang tahu.

SPM sudah habis


Assalammualaikum wbt. dan selamat malam :)
lame gile x update GoBlog. dah bersawang bagai dah ni.hee,jangan marah ha.Ape2 pun,Alhamdulillah lepas mengharungi banyak dugaan dan cabaran, dapat jugak batch ZEALOUS...
*EVER ONWARDS (shout)
 ...selesaikan exam SPM dalam mase sebulan ni. Sebulan oke! Bukannye sehari, belas-belas hari, puluh-puluh hari, tapi sebulan! Terseksa jiwa dan raga dalam masa sebulan ni.

Bila orang lain dah habis paper, ade gak terdetik dekat hati, bila la nak habis spm ni. hadoyai.
tapi bak kate Johan RL: cakap pun x gune,tendang pun x kene.HADOIIII
 Tu la padah ambik subjek berbelas-belas! huhu.
*wee bangga :)


dan Alhamdulillah aku takdapat PLKN! hoho. memang la ade yang nak sangat masuk PLKN bagai ni, tapi bagi aku, hmm tak suka sangat-sangat! better aku habiskan mase jiwa remaja aku ni dekat rumah or buat kerja lain. :)
sekarang ni,aku dah 2 hari berada di rumah. tapi, sampai sekarang aku tak tahu nak buat ape.I DON'T KNOW WHAT TO DO!!!
buat mase ni,sikit ni jelah.esok lusa aku akan update lagi.daa~

Sunday, April 3, 2011

kem ragbi fasa 1

yeah!!!
sungguh penat hari ini.
akhirnya aku telah habis kem ragbi untuk fasa yang pertama.
bermulanya pada 1 april aritu hinggalah hari ini.
wa cakap sama lu......
"penat gile r.tu belum lagi latihan pusat kebangsaan tu."

banyak yang best kalau nak diceritakan.
tetapi,malas pulak nak cite kat korang.
*actually,i'm still tired ok?
ye r.mane tak nye.
abis je game arini,aku g CC kat Batu Kikir(satu nama GAH di persada antarabangsa) untuk online FB n update blog aku yang sudah lama tidak diupdate.

paling aku suka ketika latihan tu ialah match antara kitorang.
korang bayangkanlah dapat tengok n.9 vs n.9
bukan senang nak dapat tengok match sebegitu rupa.
orang2 yang nampak match 2 je dapat tengok.
haha.*tak lawak k

so,itu sahaja daripada aku untuk post kali ini.
i hope u all dapat mendoakan kejayaan aku di dunia dan akhirat.

Tuesday, March 15, 2011

Hari Bersama Penulis

TADAAAAA!!!
keju ke?(terkejut ke?)
dah lame kan x dengar cerite daripada GoBlog.
al-maklumlah,owner this blog nak SPM tahun ni.
so,bz sangatlah.sampai xde mase nak update blog ni.
kali ni pun sebab dipaksa oleh alif a.k.a ROY
heboh bona.

kali ni aku nak menceritakan detik2 aku bersama-sama kawan2ku dan bersama penulis.
"Hari Bersama Penulis"
kisahnye bermula di seremban.

pada pukul 9.30 pagi.
aku,stylo,tyop,sipon dan john ondaway g PSS kat seremban
*budak2 rajin.biase r tu.cewah!!!
setelah sampai di sana,
kami amat terkejut.
*keju ke?
sebab pada hari tersebut(isnin) PSS tutup.
perghhh!!!sakit hati dowh.
xtaw plak PSS tutup hari isnin.
sebab selalu datang bukak je.
*selalu ke datang?hehe
hmmm....kitorang pun dah xtaw nak buat ape.
kitorang pon lepak2 lah kat situ.
borak punye borak punye borak,
adelah seorang wanita ni tegur kitorang.
ingatkan mak cik mane td.
kitorang pon layan lah.
berikut adalah perbualan tersebut.

wanita :kamu sume skolah mane ni?pernah nampak buku ni x?
kami : pernah.
wanita."guna buku ni x kat sekolah?"
kami : tak
wanita : nape tak gune buku ni kat sekolah.this is me.(sambil menunjukkan namanye di muka depan buku tersebut)".habistu,kamu gune ape kat skolah?
aku : handout.
stylo : owh! this is u?
wanita : yes,this is me

kitorang semua terketaq di situ dan membaca namanya."angeline vijayarajoo"

kami : owh!
wanita : u all skolah mane?
stylo : sains seremban
sipon : dye saser(sambil tunjuk kat stylo).kami skolah integrasi jempol
wanita : owh!sape cikgu kamu?
sipon : miss tan
tyop : sir khairul nizam said
wanita : urm...x kenal sangat
aku : mdm wahidah any
wanita : owh,itu saya kenal.(mengangguk)

kitorang pun senyum2 kat situ.
pastu kitorang blah dari situ.
selepas itu,kitorang dah xtaw nak watpe?
puas berpikir nak blaja katne.
lastly blaja kat food court seremban parade.
yang x bestnye,aku nak buat keje pon x boleh.
sebab xde buku rujukan.
arghhhhhh!!!

p/s:oleh itu,plan lah sebelum melakukan sesuatu dengan betul terlebih dahulu.

Saturday, January 15, 2011

Pepatah Melayu Ada Mengatakan...

Hai adik-adik, akak-akak, abang-abang, pakcik-pakcik, makcik-makcik, atok, nenek dah semua lah yang baca blog aku. Yang tak baca pulak, nyahhh korang dari sini! Ngahahaha. Takpe, taknak baca takpe takpe. Lain orang lain cara.

Pepatah melayu lama kita ada yang dah tak boleh pakai sekarang ni. Jadi untuk ianya terus dapat digunakan, maka harus kena modified sikit mengikut keperluan semasa. Berikut adalah antara pepatah yang telah diubah suai mengikut zaman sekarang.

Pepatah melayu ada mengatakan...

1.Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kereta pun boleh undur,terlajak kapal terbang terpaksa ambil flight lain sebab k/terbang tiada gear reverse.

2.Bersatu kita teguh, bercerai kita kahwin lain.

3.Sudahlah jatuh ditimpa tangga, tercium pulak tahi ayam, terantuk pulak pasu bunga, kepala tercucuk pulak duri bunga, kaki terpijak pulak belahan pasu bunga... ishk seksa...seksa....

4.Alang-alang mandi biar guna sabun & syampoo.

5.Harimau mati meninggalkan belang, isteri mati meninggalkan gelang, suami mati meninggalkan hutang.

6.Sebab pulut santan binasa sebab mulut tak pasal-pasal kena saman malu berjuta-juta...

7.Biar putih tulang jangan kuning gigi.(gosok jangan tak gosok)

8.Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang kecuali kalau ada beruk atas pokok tu.

9.Malang tak berbau tapi kentut yg berbau tu..uikss..hanya tuhan yg tahu..

10.Biar mati bini jangan mati anak.(boleh kahwin lagi...)

11.Makan hati berulamkan jantung pisang, kena pulak paru-paru masak kicap, tali perut goreng pedas, ginjal masak merah.

12.Alang-alang menyeluk perkasam biar sampai ketiak masam

13.Biar korek hidung jangan korek tabung

14.Berakit-rakit ke hulu,kalau nak ke hilir naik sajalah bot.

15.Sayangkan anak tangan-tangankan sayangkan isteri kahwin lagi satu.

16.Kalau padi katakan padi, tidak aku ternanti-nanti, kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi bukan kau sorang dalam dunia ni.....boleh blahlah....

17.Harapkan pagar, padi pulak yang makan pagar...

18.Kera dihutan disusukan anak dirumah mati takde duit nak beli susu lembu.

19.Tempat jatuh lagikan dikenang inikan pula tempat bercinta.

20.Hujan emas dinegeri orang, hujan batu dinegeri sendiri, kalau macam tu lebih baik tak payah hujan.

21.Biar lambat asalkan tak kena speed trap.

22.Kalau tiada rotan, pelempang pun jadilah....

23.Habis madu sepah tu jangan dibuang merata-rata.

24.Carik-carik bulu ayam lama-lama jadi bulu tangkis badminton

25.Air dicincang takkan boleh dibuat lauk kenduri.

26.Kerbau dipegang pada tali, manusia jangan dipegang sebarangan silap-silap kena lempang

27.Pinggan tak retak nasi tak dingin, kalau orang tak hendak tandanya kita tak cantik

28.Jinak-jinak siburung merpati, hendak dipegang tak dapat...klau susah tembak ajelah..

29.Takkan lari gunung dikejar, Tapi pasti gunung takkan datang kalau setakat dok tunggu aje...

30.Rambut sama hitam, kutu lain-lain. (kat kepala masing-masinglah)

31.Patah tumbuh, hilang reportlah polis.

32.Lembu punya susu, Ducth-Lady dapat nama.

33.Ditelan mati mak diluah tak keluar-keluar.

34.Berapa berat mata memandang, berat lagi klau angkat beras seguni...

35.Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya tak masuk Sukan Olimpik jugak.

36.Kalau ada jarum yang patah jangan disimpan di dalam peti, buang ajelah beli jarum yang baru.

37.Kalau ada sumur diladang, boleh hamba menumpang mandi, kalau ada umur yang panjang, bolehlah kita kahwin lari.......

38.Bunga bukannya sekuntum, kumbang pakai BMW pun bukan seekor....

39.Kajang Pak Malau Kajang berlipat, Kajang hamba dah jadi satey Kajang

40.Kalau kail panjang sejengkal, pancing ajelah dalam equarium.

41.Kalau takut dilambung ombak buatlah rumah jauh-jauh sikit dari pantai.

42.Pecah kaca pecah gelas, kalau dah pecah tu tak reti-reti nak ganti ke...

43.Ditelan pahit, dibuang macam mana nak baik demam(bab makan ubat ni)

44.rezki jgn ditolak,awek kena lah cari..

45.bagai pinang dilenyek bulldozer (bagi yg tak secocok)

p/s: rosak,rosak.hehe

Friday, January 14, 2011

Manusia Bangsat

Seorang gadis berusia awal 20an menemui seorang doktor pakar jiwa.

"Doktor, saya rasa teramat marah yg sangat-sangat dgn boyfreind saya hinggakan saya memanggilnya manusia bang_sat.
Ada kalanya saya rasa ianya keterlaluan, dan ada kalanya pula saya rasa sememangnya patut saya memanggil dia macamtu.."

"Hmm.. panggilan itu sememangnya satu kejian &hinaan yg agak melampau untuk seseorang.. tapi, mungkin kamu ada sebab
tersendiri sehingga memangilnya sedemikian. Ceritakan & luahkanlah kpd saya agar saya dapat membantu.."

"Ya memang ada.. pd satu malam kami berduaan di tepi pantai dalam kereta. Dia pegang tangan saya."

"Dia pegang tangan kamu macam ni ke?"

"Ya. Macam yg doktor buat nilah caranya"

"Kalau hanya sebab ini, tidak sepatutnya dia dipanggil bang_sat. Itu tandanya dia tidak mahu berengang dgn kamu..."

"Kemudian dia merapatkan badannya kepada saya dan memeluk bahu saya..."

"Dia buat macam ni ke?"

"Ya. Macam ni lah dia peluk saya doktor.."

"Itu bukan bangsaat, itu tandanya dia mahu sentiasa berdamping dgn kamu."

"Kemudian dia cium saya.."

"Dia cium kamu macam ni ke?"

"Ya. Ciumannya sama seperti yg doktor buat."

"Kalau sekadar ciuman seperti ini, masih belum boleh dipanggil bang_sat.Itu tandanya dia sayangkan kamu."

"Kemudia dia memasukkan tangannya kedalam baju aya & meraba2 buah dada saya doktor.."

"Dia buat macam ni ke?"

"Ya.Macam doktor buat inilah cara dia emperlakukannya.."

"Itu bukan bang_sat, itu tandanya dia mahu mmbelai diri kamu.."

"Kemudian dia menanggalkan kesemua pakaian saya satu persatu.."

"Adakah kamu membantah tindakannya?"

"Tidak. malah saya merelakannya sebab saya sayangkan dia.."

"Dia tanggalkan pakaian kamu macam ni ker?"

"Ya. Sampai saya berbogel sepenuhnya macam sekarang ni doktor..."

"Itu masih belum patut dipanggil bang_sat kerana apa yg dia buat sebab nak mengenali diri kamu sepenuhnya"

"Kemudian dia mencumbui saya lalu mengadakanhubungan seksual sepenuhnya dgn saya..."

.....
...
.....
...

.....
...



"Dia buat macam yg kita buat tadi ker?"

"Ya. Memang itulah yg kami lakukan ketika itu"

"Itu juga masih belum boleh dipanggil bang_sat. Itu tandanya dia memerlukan kamu."

"Kemudian dia memberitahu saya yg dia sebenarnya ada AIDS"

"CHESSSS!!!!! MANUSIA BANGSAAAATTTTT!!!!!"

Semua pekerja klinik terkejut dgn jeritan doktor pakar jiwa itu..

p/s:Jgn suka ambil kesempatan...:)