Monday, December 27, 2010

24/12/2010 ---> setahun


wah!
sudah lame aku tidak update blog aku ni
rindu rasanya.
lebih2 lagi,apabila...
ape erk?
hmmm...
entahlah.
*sengal

pada kali ini,
aku hendak menceritakan tentang telefon bimbit aku.
sebenarnye,aku kena update bende ni ketika 24/12 aritu.
tapi,
apakan daya masa tak akan kembali~
*eh,menyanyi plak dye

mesti korang tertanya2 kan kenapa mesti 24/12
tol x?
mengaku jelah kawan2.

baiklah,lurus ke titik
(okay,straight to the point)
*itu jelah ayat ko
eh,suke hatilah wei.

aku nak cerita pasal handphone aku ni sebab 24/12/2010 merupakan hari jadi enset ni.
sebab tu lah aku pikir nak update cerita ni pada tarikh tersebut.
tapi,apakan daya.
bulan berganti bulan,hari berganti hari,masa berganti masa,
*actually,itu ayat hiperbola je.padahal beberapa hari je.
so,xde masa lah aku nak update bende ni.
ini semuanya salah SIBUK.
dye lah yang menyebabkan aku tidak dapat update blog ini.

*err.dah lari tajuk ke?

itulah yang aku nak katakan sebenarnye.
enset ini,dibeli oleh ayah aku di depan mata aku.
ketika itu,ade dua jenis enset yang agak menarik.
iaitu Blueberry@9350 dengan Blackberry.
jd,ayah aku belikan Blueberry@9350 tu sebagai hadiah PMR aku.
kalau anda semua nak atau xnak tahu,
enset ini dibeli sejurus aku ambil result aku di sekolah yang diberi nama Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Jempol.
I LOVE U AYAH!!!
thank u so much.

lawa x enset aku.aku jaga ni.dah setahun dah.x calar ape2 lagi.

jadi,mari kita sama2 menyanyikan lagu happy birthday untuk enset aku ni.
3
2
1
...

selamat hari jadi,
selamat hari jadi,
selamat hari jadi Blueberry@9350,
selamat hari jadi.

...

happy birthday to u,
happy birthday to u,
happy birthday to Blueberry@9350,
happy birthday to u.

...

Zhù nǐ shēngrì kuàilè,
Zhù nǐ shēngrì kuàilè,
Lán méi shēngrì kuàilè@ 9350,
Zhù nǐ shēngrì kuàilè.

amik ko.
sekali 3 bahasa aku gune.
tp kan,aku ingat aku nak jual r enset aku ni.
kalau sape2 nak beli,bagitau aku taw.
RM350.boleh dirunding lagi.
*aku serious tau.jangan aku pikir men2 plak.
okay.sampai di sini sahaje.
THE END.

Thursday, December 23, 2010

nak jual lagi

Okay
apabila di"translate"kan akan menjadi
baiklah.

jadi,ianya tiada kena mengena dengan entri aku kali ini.
pada kali ini,aku still memerlukan duit lagi.
so,aku nak jual kat korang something new.
yang ade no. fon aku,korang boleh kol aku.
yg xde,cari sendiri ataupun add fb aku.
muahahaha.

Baju T Shirts - Brand PUMA - ( Original )
Harga Asal : RM 198.00


Harga kawan/sepupu/ipar : RM 15.00 Sahaja.


baju ini bukanlah hasil rampasan kastam.
tetapi,aku telah membuat baju ini secara tidak sengaja.


...

...

...

...


muahahaha..
smart x baju yg aku nak jual ni?
aku harap korang kol lah aku untuk beli baju ni.
tapi,terhad taw.
maklumlah,kat rumah aku ade 3 ekor kucing je.
so,apa lagi?
cepat2 lah kol.

p/s: beli jangan x beli.
hopeful!!!

Wednesday, December 22, 2010

untuk dijual yamaha EGO & 135LC

Salam & Selamat Sejahtera kepada semua pembaca dan peminat, aku sebenarnya terdesak nak pakai duit nie...Nak lelong sekaligus 2 yamaha nie EGO & 135LC tapi harga belum pikir lagi..Sapa2 yang berminat harga boleh runding lagi ok.

Ciri - Ciri
  1. Belum Pernah xcident
  2. Good Condition
  3. Jimat Minyak ...Tau la kan harga minyak sekarang
  4. Gerenti tak kena saman...(sebab aku baik ngn polis dan Jpj hehe...
  5. Harga boleh dirunding lg.
Sila Lihat Gambar Dibawah.












Hahaha kena tipu..jgn call aku dh la, aku tak jual ...
penat carik gambar ni.
haha

Wednesday, December 15, 2010

something part 2

Ladies n Gentlemen
terlebih dahulu,
saya, selaku pengerusi majlis pada hari ini.
ingin memohon maaf atas kesalahan yang telah dibuat sama ada sengaja atau tidak.
*urm, majlis ape plak pagi2 bute ni?
untuk pengetahuan anda semua,
majlis ini telah dirasmi oleh Saintis Muda,
saya mengadakan majlis ini adalah untuk memohon maaf kerana terlalu...
terlalu lambat untuk meng"update" entry yg paling dinanti-nantikan oleh anda semua
iaitu something part 2.

entry yang bertajuk sedemikian sebenarnya telah diinspirasikan oleh entry yang sebelum ini.
iaitu something.

baiklah. Straight to the point now.

sebenarnye,
entry yg sebenar2 nye,
aku nak tanye korang ni.
berkenaan dengan entry yang lepas 2.
iaitu Good News

seperti mana yg anda semua ketahui,
aku ni kan hebat.
*bukan nak riak.cakap je.hee~
so,aku sudah terpilih dalam skuad pemilihan untuk mewakili NS.

Tetapi,secara tidak langsung juga.
setelah mak aku melahirkan aku pada tahun 1994,
aku telah ditakdirkan dengan qada' & qadar,
iaitu, aku dikehendaki menduduki SPM pada tahun 2011.

jadi,aku tidak tahu mana satu yang aku perlu pilih.
*padahal,walau ape2 pun, SPM kene amik gak.mane buleh pilih nak/xnak
dan aku juga tidak tahu yang berita yang dibawa oleh muhammad ni,
good or bad.
ini kerana,SPM adalah penting untuk aku berjaya dalam hidup aku.
tetapi, ragbi pula ape bagiku? (satu persoalan)

hmm...
puasku memikir.
tapi xpe,aku akan cuba buat pilihan yang terbaik.
dan pilihan ini terbaik untuk kamu semua.
*ha! ape kene-mengene ngan dyorang plak.

Monday, December 13, 2010

something

urm...
kali ini,i want to ask u all about something.

korang masih ingat lagi x entry aku yg sebelum ni.
yg aku cakap pasal tu tuuuu.
alaa....korang ni.
cepatlah.
ingatlah balik.
yang pasal tu lah..
xkan x ingat.
alaaaaaaaa...
*makin panjang mengeluh.penat tanye ni.

TOLONGLAH INGAT!!!
PLEASE REMEMBER!!!
Qǐng jì zhù!!! (dengan gaya yang penuh berharap sambil melutut)
*HA! kan dah terkeluar bahase mandarin.jngn smpi aku keluarkan bahase lain plak

aduyai.
kalau beginilah sikap u all,
susah lah hidup aku.
*actually xde kene mengene pun dengan hidup aku

wei,xkan x ingat.
urm.
xpelah.
aku bagi korang mase tuk berfikir.
kalau ade sesiapa yg telah menjawab salah satu soalan ramalan SPM 2011 ni,
akan aku sambung "something part 2" dalam entry yang baru.
okay.
nantikan keluaran "something part 2"
anda semua diminta bertendang.
jangan terlalu gelojoh.
i know that this blog is best in the world.
bak kata FLASH lah.

P/s:tolong jawabkan soalan ni.
nak aku ulangkan ketiga-tiga bahasa tadi ke?

Tuesday, December 7, 2010

good news

Ha!
kali ni,aku nak berkongsi satu berita baik dengan korang!
korang nak dengar x ni?
kalau xnak,xyah dengar.
aku pun x taw camne nak wat korang dengar.
*memang lah.kalau suruh bace bolehlah.
so,bace jelah ape yang aku type dalam entry kali ini

peristiwa ini berlaku pada 04/12/2010
dan bermula pada waktu 11:54:03
peristiwa ini juga berlaku melalui perbulan melalui SMS
juga melalui aku dengan muhammad.
perdengarkanlah~

mad : salam...najib,ko tau x ko dpt g selection ragbi MSSM taon dpn?
aku : wslm. ha! serious? x taw pun
mad : ko msti tkjut kn...haha..btol,aq x tpu..tompel dh tgk list nme pas2 dye gtaw aq.
aku : owh.yeke. haha. Alhamdulillah.sape lg yg dpt g?
mad : tompel gtaw aq yg dye ingt je..xtau r ade lg ke x..ko,tompel,aq,tyop,ary.
aku : owh.apam?
mad : tompel x sebut lak...kalo ade pun dye t'lpe gknye
aku : aduyai.aku kne partner ngan apam dowh.
mad : 2 r cbrnnye..mse pmilihan 2 akn dnilai sume kblhn ko..dr segi p'mainan ataupun kblhn untuk ko mnysuaikan diri untuk bmen ngan org len..mmg agk jnggl ckit r mle2 nk bmen ngn org len..aq penah rase g kriket ari 2..tenang je
aku : owh. k3. ape2 pun.thanks taw for this good news.k r.chow. salam
mad : wslm..

macam itulah cerita dye.
ape2 pun.
thanks to Allah.
Alhamdulillah.
moga2,aku terpilih.
amin~

p/s : amboi. bukan main teruk lagi bahasa SMS sekarang ni.
ish,ish,ish

Friday, December 3, 2010

Renewal

Baru-baru ini,
blog Najib Orbida telah mencapai tahap kepuasan hati.
*apa yang puasnye?

yelah,mana tak nye.
dah macam2 owner blog ni buat pembaharuan di blog ini.
antaranya:-

1. Aku dah ade NUFFNANG ADS.melalui ini,aku boleh tahu seberapa ramai orang yg melihat blog aku.aku juga dapat menampung perbelanjaan aku dengan duit yg telah aku dapat melalui ads ini.(actually,x menampung pun)

2. Den dah ade SHOUTBOX. so,hari-hari den boleh melalak dengan kawan2 den.
tp,yg selalu melalak kat blog den ialah aien.asik2 dyo jo yg melalak.ontok-ontok lah sikit.

3. Cek dah ade FEEDJIT. dengan ini,cek dapat tahu siapa yg melihat blog cek dan di mana dye duduk.

4. Kawe dah ade tmpt yg boleh SHARE kawe punye entry.kalau kome sume perasan,setiap kali habis entry ade tulis kat bawah tu.kome sume boleh share dan boleh tick dekat kata2 semangat tu.

5. Okay,aku dah x tahu nak cakap loghat ape lagi.aku akan kembali kepada percakapan biasa.

6. Eh,no. 5 tu bukan pembaharuan taw.

7. No. 6 pun same.

8. No. 7 pun macam bukan jugak je.

9. No. 8 pun rasanye macam x.

*kalau camni,sampai bila nak habis

10. Okay,no. 10 ni betul2 punya.aku ade buat FLASH kat blog aku ni.warna flash ni pun menarik.aku suka gilak.

so,sebab itu lah aku kata blog Najib Orbida telah mencapai tahap kepuasan hati.
ada 10 pembaharuan yg telah dibuat.
*padahal, ada 5 je pembaharuan.
aku harap,korang semua pun berpuas hati terhadap blog aku.
:)

Thursday, December 2, 2010

ShoutMix

Entry kali ini,
saye nak memberitahu kepada anda semua tentang entry kali ini.
*ape ayat macam keling je
untuk pengetahuan u all,
saye adalah...
jeng jeng jeng...
saye adalah ORANG MELAYU.
*x surprise pun

okay,daripada kita merepek,
better kita masuk balik tajuk kita pada entry kali ini.

actually,i want to tell u all about shoutmix.
*wah!dah pandai speaking rupenye
speaking lah lagi
you must be wondering what it shoutmix
shoutmix was the box at the sidebar my blog
*ai,baru puji sikit dah tunggang terbalik ayat dah
dari present tense dah tertukar past tense.
haiyo!

OKAY,FINE.
shoutmix ni ialah sebuah kotak yg ada pada kanan blog saya.
kotak ini disediakan untuk u all melalak.
drpd u all melalak kat luar sane macam orang gile,
lbh baik,u all melalak kat sini.
*tp ingat,melalak kat sini pun tetap macam orang gile
HAHA.

so,itu sahaja untuk entry kali ini.
actually, I want to tell you all about the renewal of this on my blog.
so,i hope u can respond for this renewal
*mood:berharap sangat