Saturday, November 27, 2010

Trip To "Sydney Bukan Nama Sebenar"

Tanggal tiga puluh 1,
Bulan 8 lima puluh 7,
Eh!aku dah pandai merepek rupanya.
Sebenarnya,
Tanggal seluar dan baju,
Bulan depan dapat anak baru.
*Wah,bestlah kalau camni
urm,lagilah merepek.

*baik xyah tulis yang atas ni.
haha

actually,cek nak habaq mai sikit na.
pada tanggal 26.11.2010,
cek telah berhijrah ke madinah bersama...
eh,mane ade ke madinah.
cek telah pergi ke Sydney,astaghfirullahhalazim.
*najib,hang nak kena petiaq ka
okay, ke Sydney,Australia.

di sana,cek telah bercuti bersama cek punya family la,
xkan dengan Pamela Anderson plak.
pada waktu tengah hari,
cek telah bersiap sedia untuk p ke sydney.
encik khalid telah menolong family cek hantar p jeti.
*jeti taw,bukannye ceti ahlong bukit beruntung.
tiket feri pun telah mengatakan bahawa pukul 11.30 anda dikehendaki menaiki feri yang telah disediakan.
ketika dalam feri,xyah habaq mai lah.
memang sakan bergambarlah.
berikut adalah gambar ketika di dalam feri.
*wah!ayat macam pensyarah lah plak

nilah gambaq yg di'snap' masa dalam feri tu



eh! awat gambaq ni pulak
(tengah skodeng plak tu)


*laaa...
satu gambaq je ke?

satu jelah.
banyak2 nak watpa.

*mesti u all nak kate "baik xyah letak"
tol x?

cek punya suka lah nak letaq banyak mana
okay,kita lupekan pasal gambaq ni.
setelah sampai di Sydney ni,
kami sekeluarga mendapatkan kereta sewa untuk kegunaan semasa.
setelah kereta didapati bersalah ,
kami pun p cari hotel yg telah kami booking d internet.

kemudian,setelah mendapat hotel yg dicari,
kami p ke Pekan Kuah untuk bersiar-siar.
cek jalan2 dengan abang cek kerana malas mengikut ibu bapa cek yg sudah semestinya ingin mencari pinggan mangkuk.
cek pun follow lah abng cek ni.
kami pun p masuk ke dalam sebuah kedai yg diberi nama "Al-Ikhsan"
cek telah membeli seluar 3 quarter di kedai tersebut.
setelah keluar dri kedai sukan itu,
cek menelefon ayah cek untuk menanyakan di mana mereka.
ayah cek pun berkata "ayah kat Idaman Suri ni.kamu round2 dulu kat sane".
urm,xleh nak watpa lah.
round lah, ape lagi kan.

kemudian,cek pun mesej yasmin ^^ untuk menanyakan apa yg best di Kuah ni.
beliau pon berkate "Kuah? ade choc je la"

memang betul lah ape yg dikatakan oleh beliau


owh! patutlah bosan semacam je mase cek round kat situ.
tp,xpa.
whole day cek kat pekan kuah je ngan family cek.

pada esoknye,cek sekeluarga mahu balik ke homet
own.
kami pun p lah ke jetty point tuk beli tiket feri.
sebelum itu,kami p ke Dataran Lang untuk bergambaq.


setelah habis bergambaq di Dataran Lang,
kami pun p ke Jetty Point semula.
sementara menunggu feri,
cek pun pandang ke kanan,ke kiri, dan ke kanan semula.
lalu,cek pun melintas.
haha.
xdelah.
cek pandang ke kiri dan ke kanan bukannya nak melintas lah.
tp,ingin mencari si dye yg sedang berada di sekitar tempat ini.
*macam pemburu lah pulak
akhirnya,sampai juga hajat cek untuk melihat beliau.
beliau memang cantik,comel,pretty,beauty.
lebih2 lagi dress up beliau yg pinky.
cek never seen woman as beautiful as her.

then,kami pun p ke feri untuk pulang ke our hometown.
begitulah cerita nye.

p/s: mesti hangpa pelik kan kenape cek p Sydney menaiki feri.
untuk menghilangkan kerunsingan hangpa,
hangpa tukarkan sydney --->Pulau Langkawi
mesti dah x pelik.

6 comments:

nurulain abd jalil said...

wwoaah...
awek...
pinky <3

NaJib ChroNicz™ said...

;)

Peanut la kacang said...

weh kanggaru aku mana ? haha sydney gila lahh

NaJib ChroNicz™ said...

susah r nak cari..
puas aku merantau kat situ..
haha

YasminLaa said...

pinky? ehh -_- macam kenal. HAHA xD

NaJib ChroNicz™ said...

^^
memang kenal kot...
sudah terang lagi bersuluh
=)