Monday, November 29, 2010

Tips Untuk "Pertama Kali" Melakukan

1. Berbaringlah dengan tenang, meskipun anda pasti akan merasa tegang atau gementar..

2. Dia akan mendekat dan menanyakan apakah anda takut. Kalau dia bertanya demikian, gelengkanlah kepala anda dengan penuh keberanian.

3. Lalu dia akan mulai memasukkan ‘perkakas’-nya. Mungkin suhu badan anda akan meningkat. Tapi tenang saja, dia akan melakukannya dengan gentle..

4. Dia akan memandang mata anda dalam-dalam, dan meminta anda untuk percaya padanya. Jangan khawatir, dia sudah punya banyak pengalaman dalam hal ini.

5. Senyumnya yang menawan akan membuat anda sedikit rileks, dan dia akan meminta anda untuk membuka lebih lebar agar dia dapat masuk dengan mudah. Saat ini mungkin anda akan memintanya agar melakukan apa yang ingin dia lakukan dengan cepat. Tapi dia tidak mau terburu-buru. Dia tidak ingin anda kesakitan.

6. Dia juga akan menanyakan kalau-kalau anda merasa sakit. Meskipun berlinangan air mata, tetaplah gelengkan kepala anda, dan minta dia untuk meneruskannya. Pada momen ini mungkin anda juga akan merasa sedikit mati rasa.

7. Setelah beberapa saat, anda akan merasakan suatu kelegaan yang luar biasa, dan dia akan menarik ‘perkakas’-nya keluar. Dia akan tersenyum hangat, dan memuji betapa hebatnya anda.

8. Tersenyumlah, karena bagaimanapun, ini adalah pengalaman pertama anda

Itu lah tips untuk cabut gigi pertama kali !!!

Saturday, November 27, 2010

Trip To "Sydney Bukan Nama Sebenar"

Tanggal tiga puluh 1,
Bulan 8 lima puluh 7,
Eh!aku dah pandai merepek rupanya.
Sebenarnya,
Tanggal seluar dan baju,
Bulan depan dapat anak baru.
*Wah,bestlah kalau camni
urm,lagilah merepek.

*baik xyah tulis yang atas ni.
haha

actually,cek nak habaq mai sikit na.
pada tanggal 26.11.2010,
cek telah berhijrah ke madinah bersama...
eh,mane ade ke madinah.
cek telah pergi ke Sydney,astaghfirullahhalazim.
*najib,hang nak kena petiaq ka
okay, ke Sydney,Australia.

di sana,cek telah bercuti bersama cek punya family la,
xkan dengan Pamela Anderson plak.
pada waktu tengah hari,
cek telah bersiap sedia untuk p ke sydney.
encik khalid telah menolong family cek hantar p jeti.
*jeti taw,bukannye ceti ahlong bukit beruntung.
tiket feri pun telah mengatakan bahawa pukul 11.30 anda dikehendaki menaiki feri yang telah disediakan.
ketika dalam feri,xyah habaq mai lah.
memang sakan bergambarlah.
berikut adalah gambar ketika di dalam feri.
*wah!ayat macam pensyarah lah plak

nilah gambaq yg di'snap' masa dalam feri tu



eh! awat gambaq ni pulak
(tengah skodeng plak tu)


*laaa...
satu gambaq je ke?

satu jelah.
banyak2 nak watpa.

*mesti u all nak kate "baik xyah letak"
tol x?

cek punya suka lah nak letaq banyak mana
okay,kita lupekan pasal gambaq ni.
setelah sampai di Sydney ni,
kami sekeluarga mendapatkan kereta sewa untuk kegunaan semasa.
setelah kereta didapati bersalah ,
kami pun p cari hotel yg telah kami booking d internet.

kemudian,setelah mendapat hotel yg dicari,
kami p ke Pekan Kuah untuk bersiar-siar.
cek jalan2 dengan abang cek kerana malas mengikut ibu bapa cek yg sudah semestinya ingin mencari pinggan mangkuk.
cek pun follow lah abng cek ni.
kami pun p masuk ke dalam sebuah kedai yg diberi nama "Al-Ikhsan"
cek telah membeli seluar 3 quarter di kedai tersebut.
setelah keluar dri kedai sukan itu,
cek menelefon ayah cek untuk menanyakan di mana mereka.
ayah cek pun berkata "ayah kat Idaman Suri ni.kamu round2 dulu kat sane".
urm,xleh nak watpa lah.
round lah, ape lagi kan.

kemudian,cek pun mesej yasmin ^^ untuk menanyakan apa yg best di Kuah ni.
beliau pon berkate "Kuah? ade choc je la"

memang betul lah ape yg dikatakan oleh beliau


owh! patutlah bosan semacam je mase cek round kat situ.
tp,xpa.
whole day cek kat pekan kuah je ngan family cek.

pada esoknye,cek sekeluarga mahu balik ke homet
own.
kami pun p lah ke jetty point tuk beli tiket feri.
sebelum itu,kami p ke Dataran Lang untuk bergambaq.


setelah habis bergambaq di Dataran Lang,
kami pun p ke Jetty Point semula.
sementara menunggu feri,
cek pun pandang ke kanan,ke kiri, dan ke kanan semula.
lalu,cek pun melintas.
haha.
xdelah.
cek pandang ke kiri dan ke kanan bukannya nak melintas lah.
tp,ingin mencari si dye yg sedang berada di sekitar tempat ini.
*macam pemburu lah pulak
akhirnya,sampai juga hajat cek untuk melihat beliau.
beliau memang cantik,comel,pretty,beauty.
lebih2 lagi dress up beliau yg pinky.
cek never seen woman as beautiful as her.

then,kami pun p ke feri untuk pulang ke our hometown.
begitulah cerita nye.

p/s: mesti hangpa pelik kan kenape cek p Sydney menaiki feri.
untuk menghilangkan kerunsingan hangpa,
hangpa tukarkan sydney --->Pulau Langkawi
mesti dah x pelik.

Tuesday, November 16, 2010

Hamzah 5,2010

12/11 ialah tarikh last aku dok kat hamzah 5..(tuk 2010 je)
2nd last aku jadi penghuni Hamzah 5..
(kalau tahun dpn dorm yg same lah)
Rindu itu sesuatu yg pasti hadir..
Dari form 1..
Mula2 masok dorm ni mmg aku menyampah giler..
Aku menyampah dgn Org2 yg Gila kuasa..
(taun dpn aku n kawan2 aku plak yg gila kuasa)
Haha..
Tapi,lame2 aku lepak kat dorm ni..
Barulah aku tau nikmatnye dapat senior2 macam dyorang..
Antaranya faka,copot,kosong,topek,fatek,acap janai,umair.
Ah sudah..
Tp itu kenangan ku di sini..
Mlm tu last aku nk tdo dlm dorm ni ngan dyorang..
pasti rindu suasana dok hostel..
Tp,malam sblm tu nseb bek ade wat jamuan

Jamuan Dorm

initially..

kosong..(bro ensem)

fatek(thanks 4 bahan)

topek..(rindu siot)


amal n topek..

cai,copot n icap..(lagi rindu)

acap,umair n baram..

tuang air bukannye minum..

sudah kenyang??


Pengalaman yg xleh tukar ganti..
Rindu pada semua..
Baek kenangan pahit atau manis..
Semua aku suka..
Sbb kenangan itu yg buat aku terus hidup..
Dan terus mencipta kenangan..
*ayat xleh blah..
Mood Skrg sgt Sensitif..
Rasa syg nk tgglkan dyorang ni..
Tp Hidup ini harus diteruskan mengikut perjalanan hidup kita..
Jadi aku teruskan hidup utk mencipta dan mengumpul kenangan di tempat lain pula..
thank u F5 H5 4 everything

p/s: perghh..
bukan senang nak wat sendiri..
selalu copy paste orang nye je..
bhahaha..